top of page
Kassem-Hamade.jpg

Kassem Hamadé

Kassem Hamadé är en mångårig journalist med en passion för att avslöja sanningen och belysa komplexa frågor. Hans liv började i Beirut, där han som 5-åring upplevde krigets fasor 1975.

Denna tidiga tuffa erfarenhet formade hans starka övertygelse om rätt och fel, och lade grunden för hans framtida karriär som journalist.

Under sina studier i Umeå och Uppsala formade han sin unika förmåga att hitta människor och kritisk information, även när det verkade omöjligt. Han kombinerar noggrann research med analytiskt tänkande för att lösa komplexa problem och avslöja dolda samband. I jakten på sanningen om imamen Musa al-Sadr utsattes Hamadé för många svåra prövningar som hade kunnat sätta stopp för hela arbetet. 

 

Hamadé var en av de första journalisterna som bevakade terrorgruppen ISIS intensivt. Under ISIS höjdpunkt 2015 infiltrerade han deras huvudstad Raqqa med dolda kameror och skildrade kvinnornas liv under deras styre. Han har en särskild förmåga att få människor att öppna sig, vilket bevisas av hans flera intervjuer med omdiskuterade personer. Ett exempel är intervjun med ISIS-grundaren Abu Bakr al-Baghdadis hustru, Sajja al-Doulaimi.

 

Som utrikeskorrespondent har Hamadé bevakat krig och naturkatastrofer i Afrika, Mellanöstern, Amerika och Europa. Under de senaste 14 åren har han varit stationerad i Beirut och rapporterat om olika konflikter i regionen. Han var en av de första journalisterna som korsade gränsen till Libyen efter upproret mot al-Gaddafi 2011. Hamadé började arbeta för tidningen Expressen 2003. Hans journalistik har också uppmärksammats i internationella medier som The New York Times och CNN. Med en utbildningsbakgrund i journalistik, statsvetenskap och historia, är han nu i slutskedet av sin masterutbildning i historia och arbetar på sin masteruppsats. På fältet är han känd som en ”gumshoe”, en som noggrant söker sig fram för att avslöja sanningen.

FÖRLAG 

Norstedts

TITLAR

bottom of page